Vi har netop afsluttet et nyt bryg med en belgiske trippel,
den samme type som vi tidligere har lavet. Grunden til at vi laver samme bryg
igen, skyldes to ting. For det første fik vi en rigtig dejlig stærk øl sidst vi
bryggede, og for det andet vil vi gerne prøve det samme bryg på vores nye bryg anlæg.
Som tidligere nævnt på bloggen, har vi fået installeret
automatisk mæskning på vores anlæg, hvilket betyder der er mere tid til at
dyrke den sociale siden af vores brygning – troede vi! Imens brygget passede
sig selv, under mæskningen, holdt vi en dejlig lang pause hvor der blev røget
store cigar og drukket dejligt øl fra tidligere bryg.
Desværre betød denne lidt passive stil, at vores ”OG” (vægtfylde) endte på 1060 – hvor målet var 1088!
Altså 28 point - eller 28 Öchsle mindre end det forventede. Den lave ”OG”
skyldes formodentligt, at der ikke er blevet rørt i malten under mæskning. En
fejl som vi ikke laver igen – vel?
Efter omstikning og
yderligere to uger på gær tankene er den endelige vægtfylde (”FG”) nu aflæst til 1010, hvilket er cirka 5 point
- eller 5 Öchsle mindre end det som man kan forvente af denne opskrift.
Dette redder lidt af det tabte ved den lave ”OG” og vi ender således med en alkoholprocent på
(1060-1010) x 0,132 = 6,6 %
Under gæringen oplevede
vi, at gæringen var så kraftig, at der blev presset gær op i gærlåsen? Hvis der
er nogen som et godt bud på hvad det skyldes, så hører vi gerne fra Jer! Denne
kraftige gæring har dog ikke ødelagt øllet, som inden karbonering smagte ganske udmærket. Øllet er nu på flasker og vi
venter spændt et par uger inden der smages på det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar