torsdag den 18. august 2011

Det flasker sig

Så kom det store øjeblik, hvor vores flaskedreng kom hjem med de tomme ølflasker, som skal indeholde vores øl om en uges tid.




Flaskerne er 1/2 liters med patentprop og stammer opringtligt fra Brøckhouse. De er meget snavsede, så nu skal der rengøres.


Smagsprøvning og aflæsning af vægtfylde

Der er nu gået næsten en uge siden omstikning. Vi har derfor valgt at aflæse øllets vægtfylde, for at se om gæringen stadig er aktiv. Ved omstikning aflæste vi vægtfylden til cirka 1030, hvilket er cirka 57 point - eller 57 Öchsle - mindre end det aflæste inden gæringen blev igangsat.

Fra Klosterkælderen

Dagens aflæsning var dog ikke som forventet, da vi stadig ser en vægtfylde på 1030! Målet er 1015, således vi ender med en alkoholprocent på (1087-1015) x 0,132 = 9,5 %.

Den nuværende lave alkoholprocent (7,5%) afholder os dog ikke fra at smage på øllet, og her er alt som forventet. En dejlig smag af belgisk øl, a la Delirium. Det er muligt, at vi er nødsaget til at tilsætte lidt ekstra gær, for at mindske vægtfyldet, men mere om det senere.

Som det ses nedenfor er farven måske ikke helt den samme, som Delirium, men det kommer forhåbentligt efter yderligere en uges gæring. Det er vores øl som er øverst ..... :-)



mandag den 15. august 2011

Hjemmebryg


Vi er 4 drenge med samme passion - nemlig øl - som er gået sammen om at lave vores eget øl. I første omgang vil denne blog blive brugt som logbog for vores bryg, men senere vil indlæg om vores studieture til blandt andet Belgien komme på bloggen. I Belgien er vi "kendt" som Danish Beer Lovers :-)


Efter megen snak kom vi endelig i gang med vores første bryg. Det er en belgisk Trippel, som forhåbentlig ender med at blive gylden, og meget kraftig i smagen.

Data om brygget:
Belgisk Trippel
Alkohol: 9,6%
EBC (farve): 10
IBU (bitterhed): 24
Gærtype: Overgær

Først skal ALT renses!

Vandet er varmet op til 75 grader og ingredienserne tilsættes.

 Der mæskes i 80 minutter.

 Der mæskes ......

 Der mæskes stadigt .....

 Endelig tappes urten.

 I tilfælde af at der skulle være noget galt med øllet, er der jo ingen grund til at arbejde videre med det. Så derfor blev der løbende taget smagsprøver.