torsdag den 7. juni 2012

Humle og nylonstrømper

Det var med en vis spænding, da nylonstrømpen med dampet humle skulle fjernes fra brygget.


For en ordens skyld blev nylonstrømpe vredet ekstra hårdt, så de sidste dråber kunne komme med på flasker. Vil tro der blev reddet det meste af en ½ liter øl – og alt tæller jo …


Som tidligere nævnt, er det første gang vi forsøger os med tør humle, men formodentligt ikke sidste gang! Der er en fantastisk lækker duft af humle fra øllet, og selvom det er en aroma humle vi har tilsat, har humlen tilsyneladende også givet en smule ekstra humle smag.

For en ordens skyld blev FG målt en ekstra gang, men der er desværre ikke sket yderligere siden sidst, så vi ender med et alkoholindhold på 7 %, hvilket dog umiddelbart passer godt til den meget mørke øl og meget kraftige øl.

Hvis man inden karbonering, skal drage en sammenligning med hvilken kommerciel øl der smagsmæssigt kommet tættest på vores nye bryg (DDH), så må det være en Lagunitas Cappuccino Stout, som i øvrigt kun kan anbefales - prøv den!


For karbonering blev der til dette bryg brug cirka 5 gram sukker pr. liter øl

Øllet som er tilsat dampet tør humle, er nu på flasker og vi skal nu vente cirka 14 dage, så smager vi på sagerne! Vi forventer at øllet med den anden tør humle, som er desinficeret i vodka, kommer på flasker i kommende weekend, mere om det senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar