mandag den 28. maj 2012

Det Da Hulens


Vi har nu stukket om og er endt med FG på cirka 1035, altså noget mere end forventet! Vi formoder den relative høje FG skyldes for høj temperatur ved mæskning. Vores mæsknings temperatur var det meste af tiden 68 grader – i toppen af tønden. Vi skal nok fremover fokusere mere på temperaturen på den mæske som vi tapper fra bunden af tanken.


Trods en relativ høj FG smager øllet faktisk rigtigt godt. Det er som forventet en sort øl med kraftig smag, og altså et alkoholindhold på 7 %.


Som tidligere nævnt forsøger vi denne gang at tilsætte tør humle til øllet, dette for at give mere humle aroma. Vi har brugt 3 forskellige humletyper, i alt godt 100 gram humle pr. 20 liter øl.


Der er benyttet to forskellige metoder til at desinficere humlen, inden den blev tilsat øllet. I det ene tilfælde blev humlen lagt i vodka og efterfølgende puttet i en renset nylonstrømpe, som nu er placeret i gærtanken sammen med øllet. I det andet tilfælde blev humlen dampet over kogende vand, i cirka 7 minutter. Herefter blev humlen ligeledes puttet i en renset nylonstrømpe, som nu også er placeret i en gærtank sammen med øllet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar