mandag den 9. juli 2012

Øl og madlavning

Ifølge en opskrift fundet her på nettet, kan man lave de mest fantastiske kartofler på følgende måde:

Man tager nogle nye kartofler, skraber / skræller dem og putter dem i en foliebakke. Tilsætter ½ tsk. salt, en spiseske smør og en ½ liter øl med en stor rest-sødme. Det anbefales at man bruger "Redaktøren", men en "Limfjordsporter" fra Thisted Bryghus kan også bruges. Foliebakken dækkes med sølvpapir og placeres over indirekte varme i en kuglegrill, i 20 min med låget på.


Herefter tager man sølvpapiret af og placere foliebakken over til gløderne, altså på direkte varme. Når øllet er næsten fordampet, tages kartoflerne af og kartoflerne vendes rundt i sukkeret der er tilbage.


Ovennævnte fremgangsmåde blev fulgt, dog med vores DDH som væske til kartoflerne. Der kom en fantastisk duft fra grillen, og kartoflerne så helt rigtige ud. Desværre stod smagen ikke helt mål med duft og udseende. Flere ved middagsbordet gik så vidt som til at sige, at kartoflerne var uspiselige :-(
Der bliver naturligvis fulgt op på denne opskrift, næste gang med de anbefalede ingredienser.
Fortsættelse følger …

Ingen kommentarer:

Send en kommentar