Efter en længere tids pause fra bloggen, er vi nu tilbage med et par indlæg. Den længere pause afspejler på ingen måde aktivitetsniveauet ved vores brygning. Siden sidst har vi lavet to bryg, en Brown Abbey Ale (6,2 %) og en Påske øl (7,9 %). Begge typer blev brygget den 28. december 2011.
Samtidig har vi udvidet vores brygningsudstyr, således vi nu har en brygtank på 180 liter, samt bygget et automatisk mæskningsanlæg. Det var ikke helt uden udfordringer, at får mæskningsanlægget og tanken med gas varmen til at fungere.
Det nye gasblus kunne ikke levere nok varme, så der måtte startes en boremaskine for at modificerer gas dysen og en vinkelsliber for at fjerne uønsket materiale, som tog en del af varmen fra gas flammen.
Ligeledes blev den nye tank isoleret, med egnet isoleringsmateriale, dette for at reducere varmetab.
Ved mæskningen oplevede vi, at pumpen og de små huller i slangen stoppede til. Efter lidt justeringer, kom det hele at fungere. Vi forventer at der ved fremtidige bryg bliver mere tid til ”hygge” – hvilket i bund og grund er derfor vi mødes.
Ingen flow.
Større og flere huller - flow.
Da vi endelig kom i gang, gik selve brygprocessen ganske fint. Vi endte med at få cirka 125 liter af hver type øl.
Det færdige anlæg.
Pumpe til mæskning.
Så kører det .....
Og der er faktisk tid til at drikke lidt øl samtidig med der brygges.
Urten hældes nu på gærtanke og gær tilsættes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar